sklenice kysaného zelí
2 červené cibule
sladká červená paprika
1 balení uzeného tofu
voda dle potřeby
sůl, pepř, mletý kmín, olej
trocha mouky na zahuštění
Příprava:
Na oleji lehce osmahneme na kostičky nakrájenou červenou cibuli, zasypeme červenou paprikou a přidáme kysané zelí i s nálevem. Přidáme vodu, aby bylo zelí uplně ponořené.
Přisypeme sůl, špetku pepře a lžičku mletého kmínu. Chvíli vaříme pak přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě chvilku povaříme.
Pokud možno, necháme alespoň pár hodin proležet. Kdo chce může přidat i sladkou smetanu. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz