receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


Segedín

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor: Lucie Sedláčková


Ingredience::

sklenice kysaného zelí
2 červené cibule
sladká červená paprika
1 balení uzeného tofu
voda dle potřeby
sůl, pepř, mletý kmín, olej
trocha mouky na zahuštění



Příprava:

Na oleji lehce osmahneme na kostičky nakrájenou červenou cibuli, zasypeme červenou paprikou a přidáme kysané zelí i s nálevem. Přidáme vodu, aby bylo zelí uplně ponořené.

Přisypeme sůl, špetku pepře a lžičku mletého kmínu. Chvíli vaříme pak přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě chvilku povaříme.

Pokud možno, necháme alespoň pár hodin proležet. Kdo chce může přidat i sladkou smetanu. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

                               
                             


Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz